Biografie

Schermafbeelding 2017-10-15 om 21.46.51

Ik ben geborenop 19 juni 1961 in Gent. Op mijn vijfde verhuisde ik met mijn ouders naar Brussel. Na klassieke humanioraopleiding studeerde ik Germaanse Filologie aan het ULB, waarna ik mijn studies verder afrondde met een  graduaatsopleiding in Office Management aan het ISES.

Na mijn studies kon ik meteen aan de slag bij Amerikaanse bedrijven en ontpopte ik tot een rasechte carrièrevrouw. Bij American Express groeide ik door van secretariaatsmedewerker tot New Customers Advisor. Bij Estée Lauder Cosmetics kon ik mij professioneel verder ontplooien als Management Assistant en later als Education en PR Manager bij Clinique Benelux. Mijn overstap naar de cosmeticawereld gaf mij de mogelijkheid om in New York een opleiding te volgen tot cosmetologe.

De geboorte van mijn dochtertje Julie betekende een keerpunt in mijn leven. Ik jongleerde nog een jaar tussen werk en privé. Een veeleisende job met een strakke agenda, een prachtige dochter opvoeden en de rol van toegewijde echtgenote zo goed mogelijk vervullen,… je moet wel een supervrouw zijn om daar in te slagen.

Alles hebben kan echter niet, vroeg of laat moet je een keuze maken. Ik ruilde een succesvolle loopbaan in voor de rust en de voldoening van het gezinsleven. Ik werd full-time mama voor Julie. Later krijgt mijn dochtertje er zelfs een broertje bij: Loïc. Al mijn aandacht ging naar mijn twee oogappels en echtgenoot.

De behoefte naar een andere omgeving bracht ons van het hectische Brussel naar het rustige Wenduine. Ons hart geraakte verpand aan de zee. Het pittoreske De Haan werd uiteindelijk de plek waar wij ons thuisvoelen. De sprong van het voortrazende leven van de grote stad naar het langzamer leefritme van een klein stadje aan zee was voor mij de eerste stap naar het ontwikkelen van een nieuw bewustzijn. En zo geraakte ik, een ex-carrièrevrouw, op het spirituele pad.

Mijn spirituele zoektocht leidde mij naar yogacursussen in Wenduine en vervolgens in Brugge. Een nieuwe, onbekende wereld openbaarde zich voor mij. Met hartstocht gaf ik mij geheel over aan de yogaleer, waar de wereld uit totaal andere waarden bestond. Ik verdiepte mij niet alleen in verschillende yogadisciplines zoals Hatha Yoga, Dru Yoga, Ashtanga Yoga, de Raja Yoga volgens Patanjali maar ook in Mindfulness en Neurolinguïstisch Programmeren.

Al die nieuwe inzichten voelden aan als het ontwaken uit een diepe slaap. Ik leerde zoveel bij over het leven, geluk, innerlijke rust en zich goed voelen. De drang onstond in mij om die kennis en ervaringen met anderen te delen. Ik besloot om mij professioneel te laten vormen: in het Light Body Institute in Brugge leerde ik het lichtlichaam teontwikkelen, bij Yogaschool Trikon in Beernem werd ik opgeleid tot Bewustzijnspedagogische en Gezondheidsbevorderende Yogadocent. Ik trok naar Tenno in Italië waar ik aan verschillende seminaries deelnam bij yogameester Heinz Grill, de grondlegger van de Yoga van de Nieuwe Wil.

In 2011 is de tijd rijp geworden, Yogaschool Namasté ziet in september het levenslicht. Via mijn school wens ik mensen te begeleiden naar meer harmonie tussen lichaam, ziel en geest.

Brigitte Impens

Advertisement